Tillbaka från storstan!

Nu är jag tillbaka i Gloucester igen. Skönt! New York var underbart! Vi hade fantastiska dagar. Men det är skönt att jag inte bor där. Det är definitivt en 24/7 stad, det händer alltid något. Kul att besöka staden ibland, men som sagt, jag är glad att jag inte bor där :)

Jag ska skriva ett utförligare inlägg senare, med bilder också! Idag blir det bara lite kort.

För övrigt är det helt underbart väder här i Staterna! Det är säkert över 20 Celsius, stranden är full av solsugna männsikor, på gymmet var folk som vill se strandfina ut (inklusive mig själv), människor är ute, glada, öppna.. Det är härligt att se! Båtarna ligger i havet, surfarna gör sitt bästa för att hitta de bästa vågorna, ja ni förstår!

Idag är jag extra glad för jag hittade 2 (!) brev adresserade till lilla mig! Ska läsa dem senare, lycka.

Hur har ni det där hemma? Sol? Är ni på stranden?

Au revoir!


4 månader i Amerikat idag

Kan ni tänka er att jag varit här en tredjedel av mitt au pair- år idag?! Så är det i alla fall. Och jag firar det :) Prövade ett nytt fik här i Gloucester, varför har jag inte vart där innan?! Nära, gott, mysigt och rimliga priser. Toppen! Strax ska jag baka kladdkaka jag och värdfamiljen ska äta senare. Det blir första gången jag bakar det här. Apropå kladdkaka kommer jag att tänka på syster Lisa, hon är grymmast på att baka det. Idag har hon sin bal! Hon kommer att vara finast av alla <3

För att vara ärlig startade min dag dåligt.. Jag ville mest gömma mig under täcket. Men nu kan det ju bara bli bättre :) Solen har kikat fram (äntligen!), jag promenerade på stranden och blev lite mer tillfreds med mig själv ;) Ikväll är det Starbucks- möte med tjejerna! Ska bli kul, det är alltid skönt att prata av sig med likasinnade.

Vad landade i min brevlåda idag?! Om inte ett vykort! Från fina Linn, det gjorde min dag.

Och vad väntar mig, Linn och ett gäng kompisar till helgen, om inte New York!!!! Lördag till måndag :D

Tänker på er där hemma lite extra idag.

Att skämma ut sig totalt

Jag visste inte vad jag skulle skriva.. Har lite bloggtorka för tillfället! Men så chattade jag med någon och insåg att "det här borde jag skriva om!". Att flytta till ett nytt land innebär en del förändringar.. Trafiken, språket, oväntade skatter, ny mat, nya mäniskor, etc etc.

Jag tror att jag utan att överdriva kan säga att jag gör fel och tokigheter varje dag. Vad menar jag med det? Som exempel skulle jag för en timme sen parkera här nere i Gloucester.. Jag hittar ingenstans.. Vänder om och kör tillbaka för och se om det finns nån plats på gatan under.. Ja! Där. Jag parkerar, tänker inte alltför mycket på att någon tutar.. Kliver ur bilen och hör någon ropa:"eyy! If you are gonna park there you might need to pay 100 bucks..!" Något i den stilen. Jag tänker efter och ser den gula brandgrejen (vad det nu heter), jag har parkerat jämte den! Jag tackar och kör iväg..

Det händer att jag inte fattar skämten någon drar, något som ska vara kul de säger i en film, några gånger har jag försökt säga något till någon som inte alls fattar- jag ger direkt upp och säger skit samma (har inte hänt så många gånger som tur är!), jag vet inte hur man fyller på en sån där dunk man har bensin i, jag står på fel sida av vägen (ja, det har hänt pappa, men inget farligt hände:)).. Fattar ni? Självklara saker för en amerikan, eller ibland vuxen..

Men man lär sig ju något av det som tur är. "Man lär sig av misstagen" heter det ju. Det är nog sant. Men det är inte alltid kul. Bara ibland, då skrattar jag åt det. Det är ju inte bara jag som gör misstag :)

Skriv gärna några tankar på detta, vore trevligt :) Särskilt Linn!

Later!


Vem är jag?

Jag bjuder på lite skratt idag känner jag. Snällt va?

Haha, jag ler när jag tänker på det. Berättade det även för familjen innan när vi Skypade, de tyckte det var kul. Lite tragiskt kan jag tycka med.. Jaja.

För nån månad sen så skulle jag hämta upp min värddotter på hennes skola.. Hon pratade med några jämnåriga som får syn på mig, och säger:"är det din mormor?".

En annan gång var jag "barnvakt" åt min värddotter och hennes kompis.. Vi pratar lite och kommer in på min ålder.. Jag berättar att jag fyller 21 i år och kompisen säger:"jag som trodde du var typ 18!".

Igår var jag och värdfamiljen på bio. Efteråt pratar min värddotter med några kompisar.. Den ena säger:"är det din mamma?" och pekar på mig.. Kan ju tilläggas att min värddotter är 13 år..

Ser jag så gammal ut?? Mormor.. Haha, jag bryr mig inte så mycket, tycker mest det är kul :) Men mormor alltså!

Hörs snart igen!

Min nya stil

Hit till USA tog jag aldrig med mig nån fleece eller liknande som man kan ha typ lite då och då. Men igår inhandlade jag min nya favvotröja..:




Snyggt va?! Jag trivs i alla fall :)

Nu är jag en äkta Gloucester- bo ;) Min värddotter blev lite avundsjuk till och med, haha.

Auf Wiedersehen!

En rolig anekdot

För ett par veckor sen på gymmet hade jag en trevlig pratstund med en av medlemmarna.. Kan ju tillägga att det mest är jag och 70- åriga män som hänger där på förmiddagarna. I alla fall så stretchade jag och pratade samtidigt med en supertrevlig man.. Han skule gå och avslutade med:"well, good luck!" apropå att vi pratat om min au pairvardag här, jag skrattade och tackade, då säger han:"if you can survive this you can survive anything!".. Jag tyckte han överdrev lite men har med tiden insett att han har rätt. Klarar jag detta kan jag nog klara allt. Det känns så ibland.

Ha det gött!

Tisdagen den 10:e maj

God förmiddag på er! Eller god eftermiddag, som det ju är i Sverige nu. 17- fikat kanske väntar er ;)

Jag vet inte riktigt vad jag har på hjärtat idag. Jag har rast nu, sitter och skriver i min skinnfåtölj i mitt rum, katterna ligger och sussar så sött i min säng :)

I helgen gjorde jag.. Jo, i fredags plockade jag upp en kompis där hon bor, Manchester by the Sea om ni är nyfikna. Hon visade mig den lokala stranden, såå vackert! Precis som alla stränder vi har här i Gloucester<3 I alla fall så åkte vi till Beverly (där vi har Starbucks- möte varje tisdag) och åt middag på en restaurang som heter Panera bread. Vi pratade pengar, au pair- livet, lite sommarplaner och överraskningskalas för en annan kompis :) Vi stannade inte så länge för hon skulle upp och jobba på lördagen, och jag till skolan.

Omkring 8 på morgonen blev jag upplockad av 2 kompisar. Vi körde till skolan som ligger i Wellesley, ca en timme bort. Från 9- 15 var det skola. Först introducerade sig läraren, jättego kvinna i sina bästa år :) Sen fick vi alla presentera oss. Jag som alltid hatat att prata inför folk tyckte det gick rätt bra denna gång, trots att det var på engelska. Det är vardagslycka. Sen pratade vi presidenter och hur de väljs här i Amerikat. Vi fick se någon film om det hela och fick sen välja en kompis som vi ville göra en Power Point tillsammans med, om en president. Så jag gaddade ihop mig med Natalia och vi studerade Abraham Lincoln. Det var mycket intressant att höra de andra berätta, särskilt om Obama tycker jag :) Sedan var dagen slut. På kvällen köpte jag med mig kinamat och åt här hemma. Det smakade okej, men inte som China Palace..

På söndagen var det Mors Dag här i USA, det är ganska stort här. Jag gav min värdmamma en blomma hon blev så glad för :) Vi lagade middag som vi åt på kvällen alla tillsammans. Annars på söndagen skypade jag med familjen, som också fick hälsa på min värdfamilj (!) och med Maja! Jättekul att byta några ord, gumman :D Tog en härlig promenad längs havet och köpte glass. Det blev en ganska lugn helg, jag sov ut, repade mig lite inför nästa vecka (läs denna).

I helgen var det Popadelica hemma i stan. Maggio var där, Daniel Adams- Ray, mm. Det hade vart fint att se faktiskt. Sjunga med lite. Men det är ju en dag imorgon också, möjligheten kommer säkert igen :) Och jag har det ju bra här. Men ändå kan man ju vilja var med där hemma också.

Apropå att missa saker hemma, om en månad tar lillsyrran studenten. Det känns bara SÅ INTE OKEJ att inte vara där med och för henne. Ska försöka tänka på nåt annat nu bara för det.. Arggghh.

Au revoir

Så glad!

Jag glömde ju berätta igår.. Sista helgen i maj ska jag och Linn till "the big apple", New York med andra ord!!! Fattar ni hur skoj det ska bli eller?! Jag känner hur jag längtar i alla fall :D

Det enda negativa med den helgen är att det är den sista helgen jag spenderar med Linn på massa månader. Hon åker tillbaka till Svedala bara någon vecka efter nämligen. Upp med hakan, Emelie! Vi kommer ju faktiskt ha spenderat hela 3 helger tillsammans när vi båda vart här :)

Vad har ni för er där hemma? Jag vet vad en del gör.. Men kasta iväg ett mail eller nåt så jag vet vad ni har för er, vet ja!

Au revoir

100 days in the U.S.

I can't believe it, but it seems like I've been in the country for exactly 100 days today! It does feel like it's a bit on the way :) Do u guys get annoyed by the English? I will try to write only today.. It's good for improving my skills ;)

I was thinking about what to write tonight, and one thing was quite clear: to be here, where everybody is talking the language.. It is freaking hard for me sometimes! I've had days I just wanna hide under the bed because I feel like I can't express in words what I want to say.. Today is not one of those days, but imagine yourself talking a "new" language every day! Don't get me wrong, I am partly here of that reason and I am SO glad my host family is all American, but anyway! So what I wanted to say was: it is a constant struggle, I am working on it every single day, but I know I am WAY better compared to when I first came here. And my au pair friends are giving me compliments about my skills, just yesterday a Swedish au pair told me I have an American accent. And that is my goal, so I am a good bit on he way :D

Talking about something else, completely different.. Every time I look myself in the mirror I almost get scared.. I need to make a haircut!! The hair is waaay too long, but also: I need to make highlights. It's urgent, I promise. I went to this saloon, to ask what it might cost.. Is 1000 bucks (Swedish crowns) reasonable to give for a haircut and blond highlights?! U guys actually have to answer that question, because I do not know. ;)

One thing that makes me smiling with my heart.. I have quite recently received 2 post cards from someone else than my family! (Don't take it the wrong way, family) But it's awesome receiving things from home :) Always.

What more should u know? Oh, on Saturday I have my first class. It's like American culture, some politics, and stuff. I am excited! I wanna know more about the country I live in :) Hope it's gonna be some Geography too. But it sucks that it's on a free day.. So why am I studying? I have too! To fullfill the criteries for my au pair year I have to study 6 credits. So when these 3 Saturdays is done+ the trip I made to D.C. I will have half of the credits I need :)

Take care!

Btw, u don't need to comment in English, that is just for my personal improvement in English ;)

Fortsättning på D.C..

Yes, nu blir det resten av helgen..! Jag hängde ihop med Natalia, en härlig tjej jag lärde känna på au pairskolan. Från Mexiko. Det är kul att umgås med henne för hon är alltid så glad :)

Vi gjorde oss iordning i några timmar på eftermiddagen, sminkade oss, gjorde håret, tog på oss de fina klänningarna.. Gick ner till lobbyn på hotellet. Så här ser den för övrigt ut;





Det var utomlandskänsla på hotellet! Väldigt fräscht och bra hotell med :) Jag fortsätter att förvånas över vänligheten och hur de så gärna vill hjälpa en i alla lägen i USA.


Här väntar vi på våra bussar som ska ta oss ca en timme bort, till Annapolis där alla Navysar håller till. Jag kan inte de rätta termerna riktigt, hehe, men där de som utbildar sig har sina byggnader i alla fall! I en av dessa hölls balen. Vi var totalt 3000 personer, så det var inte folktomt direkt!;



Där nere dansade de allra flesta. Det var liveband och orkester som spelade, först typ salsa och sånt, sen mer modernt.




Det här är från slutet av kvällen. De flesta är glada och lite trötta. Men kul var det allt! Jag dansade med en Navy- kille. Haha. Han frågade vad jag hette och var jag var ifrån, jag svarade och berättade att jag är från Sverige "ha, jag visste det!" svarade han.. Hm, såg han det på mig eller?! Men skojigast var nog helhetsupplevelsen och att dansa med mina kompisar. Amerikanska killar dansar lite speciellt.. Hm. Jag är glad att jag åkte till D.C. och följde med på balen i alla fall! Vi åkte tillbaka i bussarna vid midnatt och jag var trött som bara den.

På söndagen promenerade jag och Natalia runt i huvudstaden för att hitta ett bra frukostställe. Det tog sin lilla tid men var värt det! Efter frukost på ett mysigt ställe hittade vi en park.. Eller ja, det trodde vi. Men plötsligt ser vi Vita Huset!! Så lite bilder därifrån bjuds det på;


Fin dag va?!










Den bortre kyrkan är Martin luthers kyrka om jag inte minns fel.


Denna alltså.

Jag har inte så mycket mer att visa i bildväg. Men vill åter igen poängtera att det är en fantastiskt vacker stad! Det finns verkligen hur mycket som helst att se. Halv ett på söndag eftermiddagen åkte vi hem. Tog omkring 9h till Boston.. Massa trafik.. Men vi hade åtminstone film att se på på bussen, så det var okej:)

Har ni frågor så ställ dem.

Nu för tiden håller jag till på stranden när jag kan och det är väder för det! Det är såå underbart. Jag doppade tårna i havet i helgen, vilken känsla! Som att jag lever liksom ;) Jag och mina vänner spenderade både fredag, lördag och söndagen med att softa på beachen. Om en stund drar jag dit igen. Det är verkligen toppen att ha rast så här mitt på dagen!

Och för övrigt tycker jag att ni som läser min blogg ska bli bättre på att kommentera (Linn, känn ingen press där!). Det är verkligen mycket roligare att få respons av sina läsare än inte alls!

Take care of you!

RSS 2.0