Allt man ska fixa innan (!)

Ni som inte ska åka iväg som au pair skulle bara veta hur mycket det är som ska fixas & ordnas med innan man kan & får åka. Jag lovar! På ett sätt är det skönt att ha allt det där som ska göras, så man hinner med i tanken.. Men det tar ju sin lilla tid :P Nu i dagarna har jag beställt & fått hem ett utdrag ur belastningsregistret, som nu ska iväg till Cultural Care (min organsiation jag åker med). De vill även ha kopia på mit slutbetyg, kopia på mitt körkort, osv. Det jag ska förbereda mig för härnäst är ett online-möte jag har på måndag kväll. Då kan jag chatta med massa andra au pairer som åker snart & fråga saker jag undrar. Tills dess är det ett häfte med förberedelser jag ska läsa igenom. Igår betalade jag fakturan till Cultural Care på X antal tusen kronor, samt ringde Skatteverket för att beställa hem ett särskilt personbevis. Detta fick jag hem idag :) Det ska jag ha för att få mitt visum. Det kommer att bli en stor apparat att förbereda det :/ Men jag har fått några tips på hur man kan göra & tänka på av en annan tjej som åker samtidigt som jag :)


En sak som är lite småjobbig är alla känslor som finns inuti mig på en & samma gång.. Ibland är jag så glad att jag vill prata massa om USA, andra gånger jag vill jag knappt prata om det alls. Samtidigt som jag är HUR glad som helst för att få komma till den värdfamilj jag ska till så är det lite läskigt också. . Jag har aldrig flugit själv (jo, som tur är åker vi ju flera au pairer samtidigt, men ändå), jag har aldrig varit i USA innan, jag har aldrig pratat engelska så länge som jag kommer att göra där, jag har aldrig lämnat min familj för att bo & jobba hos en annan familj (så länge i alla fall). Så det är så mycket nytt! Men någon gång ska ju vara den första :)


För allas information så kan jag ju tala om att jag är frisk igen! Det är såå skönt. Nu kan jag träna igen, jag orkar gå på stan & jag känner faktiskt vad maten smakar igen :)



Idag var familjen bjuden på kinamat hos min morfar med sambo kl. 15. Som alltid är det fantastiskt gott. Det serveras rätt efter rätt, den ena godare än den andra ;) Jag gillar verkligen sådana tillfällen man skrattar & har kul ihop med nära & kära! Snart kommer de där tillfällena vara slut för ett bra tag, det kommer jag att sakna :(


För den som inte känner till mitt passionerade förhållande ihop med klänningar så kan jag ju tala om det nu då. Igår fick jag H&M-katalogen hemskickad till mig, med nästa års vårkollektion. Jag kunde inte låta bli att bli ganska förälskad i en särskild klänning. Hade det inte vart för att jag ska lägga mina pengar på annat nu så hade jag nog slagit till på en sån här, fast en rosa hade jag nog tagit ;) Själv tycker jag den är ljuvlig! Men så har jag ju en viss passion för söta klänningar också..



Imorgon blir det Göteborg som gäller, jag & två fina kamrater åker med Swebus dit på eftermiddagen. Det blir nyårsfirande hos vännens pojkvän som bor där. Ska bli jättekul verkligen!! Middag, umgänge & sen efter 12-slaget är det ett nytt år som väntar oss!


Nu dags att lägga syster som jag är barnvakt åt för kvällen :) Päronen är på bio ikväll så jag ställde upp att ta hand om henne. Syster sitter & tittar på Bullerbyn nu, mys! Dags att göra iordning för läggdags..


Gott Nytt År!!

4 veckor kvar nu..

Låt oss börja med julen :) Min klocka ringde halv sju på julaftons morgon. Det var lagom kul.. Men i alla fall, jag hade tur som fick låna bilen till jobbet! Det gick superbra att jobba & till Kalle vid 15 var jag hemma igen. Det var skönt att vara hemma med familjen, det är ju så det ska vara :) Efter någon timme kom tomten med julklappar. (Jag visar vad jag fick i nästa inlägg..) Men vilka saker jag fick! Alldeles superfina. Jag fick en hel del saker till mitt framtida egna hem, köksprylar a la Emelie. Mina vänner & familj känner mig väl :) Och det jag hade köpt & pysslat ihop till mina nära & kära var lika uppskattat det :) Min dag slutade med Svensson Svensson kl. 21, en sån klassiker går ju inte att missa. Sedan stupade jag i säng..


Igår åkte jag & far min till Media Markt för att trängas med alla andra Jönköpingsbor.. Nä, det kunde vart värre. Men anledningen var att Emelie själv behövde en dator. En bärbar sådan för att ha med den 24:e. Det gick snabbare än vad jag kunde tänka mig att hitta en. Och vips, så fick en Asus följa med mig hem. Och därtill X antal tusen fattigare också, men det var det värt. Så nu kan jag bocka av ytterligare en sak på listan med saker som ska fixas innan jag kan åka till de Förenta Staterna :)


Idag, den 27:e december, är det exakt 4 veckor kvar tills jag flyger! Det låter jättelite.. Fast jag lär hinna med allt jag tänkt. Men det gäller att ta vara på tiden & även se till att att allt är fixat & klart tills den 24:e januari. Då är det dags!!


För tillfället är jag inte så pigg som jag kunde önska.. Halsen gör ont, hjärnan vill mer än kroppen orkar.. Men man får se det positivt, det är bättre än i förrgår i alla fall! Får se till att ta saker & ting i min takt :)


Sist men INTE minst vill jag tacka snälla Cassandra som hjälpt mig med den underbara designen på min blogg. Tack!! Du är grym :)

Pusskram


1 MÅNAD kvar tills planet lyfter

Imorgon, den 24:e december, även så kallad julafton, är det exakt 1 månad kvar tills mitt flyg tar mig till New York & de Förenta Staterna. Det känns som att det är en bit bort.. Men ska bli fantastiskt kul :D Det här blir sista julen jag firar hemma med familjen i Sverige. Ja, inte för evigt såklart :) Undra hur nästa jul i USA kommer att se ut.. Det lär ju inte bli julskinka då i alla fall, utan förmodligen kalkon. Spännande!


Idag fick jag hem papper från Cultural Care hur jag ska fylla i mina visumpapper. Samt tid till amerikanska ambassaden i Stockholm, jag har tid 08.30 den 12:e januari där. Verkar vara maasssaa papper och grejer man ska tänka på att fylla i på rätt sätt, hm. Just det! Jag har även bokat tid för hälsoundersökning i januari idag. Samt ringt några andra samtal.. Man måste vara produktiv på sin lediga dag känner jag ;)


Ikväll har jag och mina systrar små pyntat julgranen med massa fint. Då är det nära till jul :D Och nu ligger även alla klappar under granen.. Ska bli spännande att se vad som gömmer sig bakom pappret imorgon.


Nu, dags att sova. Kan behövas för det blir en låång dag imorgon. Först jobb!

Pusskram


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0