IKEA, segling, au pair- möte och en liten ursakt..

Har kravs en rejal ursakt antar jag! Jag har mer an en gang blivit tillfragad efter ett nytt blogginlagg. Har far ni ett ;) Forst blev det inte av att skriva, hade val ingen lust antar jag. Nu (sedan tva veckor tillbaka) har jag inte Internet pa min dator, sa sitter pa bibliotekets och skriver. Darav avsaknaden av de tre sista bokstaverna i vart alfabet..

Jag har det bra har i Staterna! Det ar full rulle varje dag.

Det brukar ga upp och ner det dar med att jobba som au pair.. Hade en period for nan vecka sedan da jag tyckte det var mest jobbigt att bo och jobba i samma hus, svart att forklara for er som inte testat.. Det ar sa himla svart att slappna av da man val ar ledig. Det blir latt sa att man aker ivag nanstans for att kanna att man "inte jobbar". Men just nu trivs jag kanonbra med jobbet och forsoker njuta till fullo de ganska fa manader som faktiskt ar kvar!

Apropa att det inte ar sa langt kvar tills jag aker hem igen, i forra veckan var det nog, sa fick jag meddelat att jag nu kan onska dag for min flygresa tillbaka till Sverige. Det kanns bra! Borjar sakta inse detta och kan kanna lite sorg i hjartat, det blir ett kapitel i mitt liv som ska avslutas.

Jag har ju saklart massa mer bilder att visa sedan det senaste inlagget, men dessa ar de jag har har pa denna datorn som ni kan fa se!

Appelpaj och vaniljsas, fladerblomssaft och kaffe. Antligen lite ordentligt "fika"!

Ett svenskt hem.

Trodde jag skulle avlida efter den enorma portionen ;)

Var det vart.



Kopte med mig svensk mat for 30 dollar tror jag det var. Helvart!

Roligaste saken som fick folja med mig hem: fiskbullar!

Under september manad var jag, tva andra svenska tjejer, en australiensare och en tysk tjej pa IKEA! Det ligger ca. en timme harifran. Lyckan var total. Det stod pa svenska, det fanns svensk mat att kopa med sig hem och rummen de byggt upp hade en svensk kansla. Sa fint!

Har sedan sist hittat pa en massa skoj saker forutom IKEA; vart pa en Six Flags- nojespark, vart och klattrat klattervagg, seglat, sett X antal bra filmer pa bio, haft au pair- mote da vi ena gangen hade grillning hemma hos min lcc:s tradgard, mm.. Har aven vart hos frissan och slingat haret, det gick efter lite nervositet kanonbra.
Ni som har Facebook kan ju ga in och se lite mer vad jag har for mig :)

Till nagot annat: min kara syster har skaffat blogg. Checka in, vet jag!

http://funkis.webblogg.se/

Na, ha det nu sa bra.

xoxo


Att längta hem

Att spendera 12, 13 månader i ett annat land, långt hemifrån är inte det enklaste. Det som hela ens liv varit så självklart finns inte runt omkring dig under denna tid. Familj, vänner, språk, natur, träningsställe, traditioner, högtider, självklarheter, osv osv.

Det är tufft. Inte hela tiden, men ibland. Idag har vart en sån dag då jag längtar hem. Tänk att sitta bredvid mamma och pappa och äta kvällsmat framför Bonde söker fru, eller åka på ett spinningpass med bästa kompisen, gå och hämta lillasyster från skolan och komma hem och baka cornflakeskakor! Det längtar jag efter. Självklarheter. Man vet vem man ska ringa om man haft en pissig dag på jobbet, vems axel man ska gråta mot när man är ledsen eller vem man ska ringa när man vill ha en myskväll.

Om 5 månader är jag hemma igen. Det är en stund. Men jag är mer än halvvägs!

Förresten, vem har sagt att man inte får vara ledsen? Det är bättre att leva ut det man känner. Det känns så mycket bättre efteråt. Det känns skönt att ha berättat för någon vad man känner, eller ibland bara erkänna för sig själv.

Hörssnartjagvillberättaomminhelg!

RSS 2.0