Lycka!

Idag är jag allmänt stressad. Det är visserligen inte mitt favorittillstånd, men det är av en fantastisk anledning. Imorgon bitti flyger jag till North Carolina! Jag är om ett dygn hos Linn :D Så innan dess ska det hinnas packas, jag måste anmäla mig till en kurs, och så ska jag skypa med min fina familj om en halvtimme!

Hela veckan har mest varit bra! Jobbet har gått ovanligt bra, vi har haft flera kanonfina dagar så vi har kunnat vara ute och så. Jätteskönt! Våren har kommit till Gloucester:



Jag har också amerikaniserats lite och slagit till på ett par Converse. Jag trodde aldrig jag skulle låta mig luras, falla för grupptrycket, men de är relativt billiga här, tror jag betalade runt 300 svenska kronor för mitt par:


Vad tycks?:)

För att uppdatera er lite om vad jag haft för mig typ senaste tiden.. I fredags kväll satt jag barnvakt åt mina värdbarn, vi såg film och åt glass. Rätt mysigt! På lördagen träffade jag Elin och en brasiliansk kompis. Vi åt gott, såg biofilmen Hall pass och hade det bra :) På söndagen hade vi au pairmöte. Vi åkte skridskor. För att vara ärlig var jag inte alls sugen innan, men när vi väl hade skridskorna på och hade kört några varv var det skitskoj! Det är så härligt att göra nåt sånt med sina au pair- vänner ibland. Nästa gång vi har möte igen ska vi på Laser quest. Ska bli skoj :)

I tisdags hade killarna halvdag i skolan, så vi gjorde svenska pannkakor, läste läxor och sen hade vi en playdate. En play date innebär med svenska ord att man leker med en kompis! Men det känns som att det är lite mer planerat här. Man kanske bestämmer flera dagar innan "på lördag ska jag ha en play date med Sara" som exempel. Jag tyckte det var lite annorlunda när jag först hörde det.. Men det var i alla fall trevligt :)

Och ja som sagt, idag är det förberedelser för helgen och flera dagar hos Linn som väntar. Jag är superglad för detta!

I tisdags skypade jag med Sofie där hemma. Jättekul att se dig! Och höra :)

Over and out

Förra helgen!

Okej, inlägget kommer idag istället för igår. Jag vill berätta vad jag hade för mig förra helgen. Det var en kul och mysig helg :)

Jag har lärt känna en tjej som bor knappa timmen härifrån, hon är med i samma au pairgrupp som jag. Hon heter Elin och råkar komma från Värnamo, d.v.s. 45 minuter ifrån mig hemma i Jönnet. Vilken liten värd vi lever i va?! Vi har aldrig träffats innan, men gör det här i USA istället!

På fredagen möttes vi upp i stora shoppingcentret. Det blev lite shopping ;)


Bli inte avundsjuk, Sofie ;) Hihi. Denna vackra skapelse fann jag här, på rea!


Den här klänningen såg jag i H&M:s webshop för någon vecka sen och tänkte för mig själv "skit att man inte bor hemma i Sverige så man kan köpa den".. Men jag hittade den här i Amerikat och den var tvungen att följa med mig hem!


Japp, en liten söt till.. Men jag hade bara 2 svarta klänningar med mig hit. Det kan man ju inte ha i sommar direkt.

Jag och Elin hade båda pratat om att äta på Cheesecake Factory.. Så vi gick dit, väntade en stund på att få bord. Det är ett populärt ställe, och då särskilt för att fira födelsedagar, detta vet vi för att man ofta hör Happy Birthday sjungas :)


Elin och våra enorma sallader!


Hehe. Vad tycks?! Jag valde citron och hallon. Och som ni kan se tog jag med sallad hem.. Konstigt ;)

På lördagen blev det mer shopping med Elin. God lunch; kinamat. Vi mötte upp några andra kompisar och planerade söndagen lite. På kvällen såg vi filmen Just go with it. Den var skitkul! Men lite för mycket lögner för mig. Men den kan jag rekommendera!

På söndagen var det dags för St Patrick's Day- parad inne i Boston. Jag åkte tåg dit för första gången, mycket vackert längs vägen, precis som du sa Linn :)

Jag borde såklart ha tagit kort på det.. Men det var i alla fall KAOS i tunnelbanan. ALLA ville se paraden så det var proppfullt med folk där. Mestadels unga människor som ville fira faktiskt. Det var (om jag förstod det hela rätt) en lång paradgata där alla stod på båda sidor gatan, tittandes på de paraderande.
















Ett gäng Vietnam- veteraner.


Män i kilt med sina säckpipor.


Ja, ni fattar va?

St Patrick's Day firas alltså den 17:e mars. Irlands dag liksom, jag ska inte uttala mig för jag vet inte riktigt ;) Men här i Boston- området är det särskilt stort då många männsikor kommit från Irland hit. Och alla klär sig i grönt under denna dag!

Det var min förra helg i ord och bilder. Jag och mina au pair- kompisar besökte efter paraden "Hay Market", eller Queen's Market som det också heter. Bostons motsvarighet till Saluhallen i Stockholm. Mat från alla världens hörn, desserter, lite souvenirer och liknande. Lätt att jag ska dit igen!

E

2 månader i Staterna idag!

Idag ska ni få ett både gladare och längre blogginlägg. Bra va?! Jag vill inte dra historien om vad som hände här, det vore oschysst.

Istället blir det lite utvärdering av mina 2 månader här ;) För 2 månader sedan satt jag på flygplatsen i München, väntade på flyget som skulle ta mig till New York och USA. Jag var allt annat än lugn. Men jag var glad och förväntansfull! Visste inte vad som väntade mig. 4 dagars träningsskola väntade mig, så småningom ankomst till min värdfamilj och jobb.

Nu har jag gjort det där; först jobbat tillsammans med Mathilda i 2 veckor, sen jobbat på egen hand. Jag har fått lära mig att köra automatväxlad bil (vilket var mycket enklare än vad jag trodde), hittar bättre och bättre här i Gloucester för var dag. Jag har lärt mig att ta vara på mig själv mer. Jag har lärt mig massa om barnen, familjen, husdjuren här. Jag har lärt mig mer om amerikaner, hur de tänker här, vad de gör här, vad de äter här.

Det har varit kul, lärorikt, jobbigt, stressigt, glädjefullt.. Massor!

2 månader innebär 10 more to go. Eller en sjättedel gjord. Massa mer ska hinnas med :)


Först stora New York!


Sen lilla Gloucester


Jag har sett Boston..


Jag har lärt känna massa härliga tjejer!


Denna dag var alldeles för kall.. Men kul! Jag och tjejerna på bilden över, i Boston.

Jag är alldeles för dålig på att berätta vad jag har för mig på helgerna har jag kommit på.. Kan ni vänta tills imon?

Stort tack för alt stöd jag fått de senaste dagarna<3

Au revoir!

...

Jag önskar att det inte var så. Men jobbet är väldigt tufft just nu. Snälla, tänk på mig. Jag kan behöva det.

E

Grattis syster- 19 år!!!

Den 18:e mars betyder Lisas födelsedag. I år blir min älskade syster 19. Stort grattis!!!!


Syster i min studentmössa :)

Det gör ont i mig att inte vara hemma och fira dig, sweetie. Men vi vet var vi har varandra :) Njut av Din dag!

Själv bakar jag just nu syltgrottor som jag ska bjuda min värdfamilj på senare. Blir en överraskning! Jag har just smakat en, magiskt! Tyvärr kan jag inte ladda upp någon bild från min kamera för tillfället, men de är kanonfina och supergoda, bara så ni vet!

Au revoir!

Svar på frågor

God förmiddag på er! För tillfället har jag rast, slappar mest och ska strax skriva ett brev och gå och posta det sedan :) Det måste för övrigt vara det bästa man kan få! Ord som ligger och väntar på en i brevlådan.

Men innan jag sätter mig ner och skriver ska jag svara på era frågor! Gensvaret blev inte lika stort som jag tänkt mig, men jag svarar gärna på de frågor jag fick :)

Fia frågar:
"saknar du mig? :)"
Svar:
 Ja, det gör jag schtumpi! Jag saknar att alltid ha roligt med dig, träna på Friskis och framför allt; diska! Haha. Hoppas du fick svar på det du undrade :D

Marie Wilhelmsson frågar:
Hej Emelie!
Jag undrar om du har lediga dagar i veckan?Får du någon lön/fickpengar?
Svar:
Ja, jag jobbar oftast måndag till fredag, har suttit barnvakt någon lördagkväll. Jag går igenom en organisation, så det finns vissa regler som måste följas; jag får aldrig jobba mer än 10 timmar per dag, måste ha åtminstone 1,5 dagar ledigt i veckan, tror också att jag måste ha ett visst antal lediga helger i månaden. Så det är tryggt att ha en organisation som står bakom en :)
Ja, jag får lön en gång i veckan; 200 dollar (motsvarar väl 12- 1300 svenska kronor). Jag bor och äter gratis, betalar inget på bilen. Så jag har det rätt bra! Inga räkningar här inte ;)

Undrar ni något mer så fråga på bara. Jag har blivit tillfrågad flera gånger om jag fått tillbaka min bil, och ja, det har jag! Jag hämtade den i tisdags förra veckan :)

En superrolig sak måste jag berätta :D Igår kväll bokade jag flygbiljetter ner till Linn i North Carolina!! Jag flyger ner på fredag morgon, den 1:a april och stannar till måndag eftermiddag, dvs. den 4:e april. Ska bli så roligt att se hur hon bor, träffa hennes värdfamilj och framför allt fira hennes 21- årsdag med henne <3 Avundsjuk, någon?! Hihi.


Aaw, fining :)


Au revoir!

Våga fråga!

God eftermiddag gott folk. Eller god kväll för er där hemma ;)

Jag tänkte jag skulle testa något nytt. Jag tänkte att ni ska ställa frågor till mig! Om au pair- livet, om jag saknar något, vilken min favoritfärg är.. Ja, vad som :) Jag svarar gärna på era frågor. Shoot!

Apropå något helt annat, har det kommit en ny Marabou- smak?! Jag läste på en blogg om mango nämligen.. Låter som något som kan vara spännande!

Overandout.

Fettisdagen

Idag är det den Internationella kvinnodagen och semledagen.. Önskar så jag kunde fira den. Så vitt jag vet finns det inte semlor här, vad jag sett.. Njut av era semlor där hemma, önskar jag kunde göra detsamma!


Bild hämtad från Google.

Pusskram

En vanlig måndag för en au pair

Tja! Tänkte jag skulle berätta om min måndag. Eftersom min värdmamma är bortrest några dagar började jag jobba redan 6.00 imorse, istället för 6.30.. Väckte barnen, gjorde iordning frukost, det visar sig att minstingen inte är riktigt piggelin.. Typiskt tänkte jag. Han behövde hur som helst vara hemma från skolan idag, så min rast jag har på förmiddagen försvann plötsligt. Men det var okej, vi såg på film och åt våfflor, i princip.

Det här var en av de dagar jag kände mig som en förälder på riktigt. "Hemma med sjukt barn", liksom. Ibland känner jag mig som en hemmafru, eftersom jag ju faktiskt gör allt som behöver göras i ett hushåll; tvätt, disk, tar hand om barn, storhandlar, skjutsar.. Men jag trivs med det, så jag klagar inte :) Sedan bör ju tilläggas, visst vi au pairer gör ju allt det där i ett hem som ska göras, men jag och min vän kom fram till att vi betalar ju inga räkningar! Vi bor gratis, dinerar fritt.. Helt okej alltså.

Dagen blev i alla fall jättelååång, jobbade drygt 12 h. Men som tur är har jag en grym värdpappa som så fort han kom hem gav mig rast i en timme (!) och imorgon behöver jag inte börja förrän halv 3. Det är lycka. Vardagslycka.

Brukar vanligtvis inte skriva om mina vardagar så här, för jag tycker själv inte om att läsa alltför detaljerat om andras vardag i deras blogginlägg.. Men nu vet ni hur det kan se ut :)

Apropå något annat; idag har det gått 6 veckor sedan jag kom till landet på andra sidan Atlanten. Långt, kort? Avgör själv. Har i helgen bl.a köpt mig en väggalmanacka, varje måndag är ytterligare 1 vecka. Kan vara bra att hålla koll på veckor och dagar kände jag :)

Nehe, nu ska jag se något svenskt tv- program tänkte jag. Någon som har förslag på vad jag borde se?! Och säg för guds skull inte Melodifestivalen, jag vill inte se skiten!!

Slänger in en bild på rulltårtan jag och min värddotter bakade för någon vecka sedan. Mums!!



Ha det bra där hemma <3

Svenskt lösgodis.

Idag är det lördag, vilket innebär lördagsgodis!! Min familj hemma på Brevduvevägen sände mig för några veckor sedan bland annat massa godis. Idag ska njuta av det. Punkt. Det är något av det jag saknar mest.


Bild tagen från Google. Nästintill gross ;)

Igår kväll skulle jag och en au pair- kompis gå på bio hade vi bestämt. Resan dit gick bra, vi fann varandra, vi tog min bil för att komma till själva bion. Vad händer då?! Jo, bilen bestämmer sig för att inte vilja vara med längre. Sablar. Nej, jag blev inte arg, inte ledsen, nervös eller liknande. Jag bara skrattade! Jag var så trött, hade jobbat hela veckan, inte sovit alltför bra, ja ni fattar. Så jag tänkte, äsch vi provar och ser om det går bättre om ett tag.. Nae, det blev värre! Min kompis sa till mig att stanna, jag ringde mina värdföräldrar och rådfrågade dem. Så jag parkerade på ett bättre ställe och vi hämtade min kompis bil. Vi såg sedan The adventurous bureau. Okej film, fredagsmys liksom. Saknade svenskt biosnacks dock..

Så idag har jag ingen bil, för jag fick lämna bilen där och fick skjuts hem av min kompis. Lite surt faktiskt. Hemskt att man är så beroende av bilarna här. Men jag lovar, busstrafiken är urusel här och det finns knappt trottoarer.

Dagens höjdpunkt var i alla fall när jag såg ett vykort från pappa ligga på bänken, snacka om bra timing! Stort tack <3

Hörs snart igen!
För övrigt; stort tack för alla kommentarer som gläder mig så!

Att växa upp på ett kick

Att från att ha bott hemma hos päronen, alltid ha någon som kan hjälpa en om det behövs, hålla en sällskap om det behövs till att bo hos en helt annan familj, i ett nytt land, nytt hus, nya regler kan vara tufft! Helt plötsligt har jag ansvar för mig själv, mina handlingar, en bil och framför allt 3 barn. Det är nytt och spännande, men som sagt; ansvar!

Det här visste jag innan såklart, men man vet ju inte när man kommer hit hur det ska bli. Jag ångrar inte mitt val, någonstans, men det är en utmaning!

Allt jag gör och säger iakttas av 3 kottar, de lyssnar på vad jag tycker, ser mina handlinar, har åsikter och agerar utefter hur jag agerar. Det kan vara skitläskigt! Visst, jag är äldstabarn- så jag är van, men det här är på ett nytt sätt, de ser upp till mig och de ifrågasätter mig.

Jag har aldrig haft ansvar för en bil innan, jag har haft pappa när det vart nåt;).. När ratten skakar måste det åtgärdas, när tanken börjar bli tom måste den fyllas på, blir det en repa på bilen ligger det på mig. Det är nytt. Men det är också superhärligt att ha friheten att kunna åka när och var man vill (nästan:P).

Man skulle kunna säga att det här var mitt sätt att bli vuxen på. Inte för att jag känner mig "vuxen", jag är "halvvuxen" som vi så fint säger hemma, men här måste jag agera som en vuxen person.

Har ni tankar på detta tas de tacksamt emot :)

So long!

En bra måndag

Ja, så är det! Redan från första stund har det varit en kanonbra dag! Det var helt okej att gå upp kl. 06.00, barnen var jättesnälla och duktiga idag, jag hade ett supermysigt skype- samtal med la familia, ja det mesta har gått smärtfritt helt enkelt! Det enda negativa var väl att det har spöregnat massa.. Men man behöver ju inte stå ute och vänta på att bli dyngsur liksom ;)

Idag har jag och min österrikiska vän också testat YMCA! Det ligger här i Gloucester, så det är nära och bra. Som Friskis & Svettis- medlem, jag vet inte hur många år tillbaka i tiden har man ju vissa förväntningar ;) Och nej, de uppfylldes inte! Men det var okej. Vi var visserligen bara i gymmet, men det var inte alls så fräscht som hemma! Inte alls många maskiner i jämförelse, inte så städat, osv.. Men faktum är att det får duga för mitt år här :) Friskis kan jag ju komma tillbaka till hemma i Svedala.

Det var grymt skönt att komma igång med träningen igen i alla fall! Redan imorgon ska vi dit igen :)

Det fina var efteråt, när vi skulle byta om.. Jag och min kompis pratade med varandra, och så säger pötsligt en annan kvinna "aaw, I love your accent!!", jag berättade att jag ganska nyss kom osv, så säger hon nåt i stil med att jag pratar bra, att jag måste ha övat innan. Japp, 7 år i skolan :P Men det var så himla roligt att höra! Jag älskar att amerikaner kan vara så spontana!! Någon minut senare tilltalar en äldre dam mig, ovetandes om samtalet jag och den andra kvinnan hade.. Och hon frågar om jag sett ett museum här, jag berättar att jag kom för en månad sen, "jaha, det kunde jag aldrig tro!" sa hennes blick. Fint med lite feedback kan jag tycka :) Sånt kan göra ens dag.

See ya!

Heldags shopping med Linn :)

Förra måndagen var det Presidents Day här i USA. Jag frågade om man gör något särskilt då, det verkade dessvärre inte så.. Det "enda" var väl att man har massa reor i butikerna, på kläder och sånt.. Tur för mig och Linn att vi bestämt oss för att åka till shoppingcentret just den dagen då!




En shoppande Emelie är en glad Emelie :)


Något jag skrev ner att jag skulle testa innan jag flög över Atlanten var- frozen yoghurt! Och det är gott, absolut, men liknar det inte mjukglass rätt mycket?! Man får alltså frozen yoghurt i botten och sen får man välja vad man vill ha som topping, underbart att välja bland massa frukter och bär för mig som älskar det ;)


Vet inte varför, men just min frozen yoghurt råkade vara tvärtom som det ska vara, bären i botten istället :( Men det gör inget.


Dessa saker fick följa med mig hem, ett par byxor för dryga 20 dollar (rea!!) som tidigare hade kostat det tredubbla, 10 par strumpor på H&M (!) (var nog det enda jag där hemma inte riktigt tänkte på att ha med mig många), 2 olika småljus från Yankee Candle (för övrigt har de en egen butik fylld med massa saker därifrån!), de kostade 5 dollar styck, vilket ju är 35 spänn styck om jag räknar rätt :) Så sedan innan har jag lime/ vanilj, nu även citron samt fruktsallad, de 2 senare ska jag ha tända i vår och sommar. Har även inhandlat en sådan där man har i bilen (Sofie!), med lukt av lavendel och citron. Urfräscht om jag får säga det själv!

See ya!

RSS 2.0