Lördag och helg- ledig!

Hej på er. Hur är läget? Med mig är det bra! Igår kom vi hem från Boston allihop. Så idag har jag sovit ut, packat upp mina grejer, städat, pratat med barnens farmor (tror jag ska adoptera henne för övrigt!), öppnat Sverige- paket (!!!!) och bakat rulltårta med mitt äldsta värdbarn- resultat;

Nehe, datorn vill visst inte. Skit. Men jag lägger upp den snart!

Jag vet egentligen inte riktigt var jag ska börja.. Jag vill visa er en hel del.. Först får helgen med Linn komma;


Fina Linn och jag på mitt favvofik! God mat, mysigt, okej priser, helt enkelt superbra.


Lite bilder på Gloucester, här Main street. Finns en hel del mysiga små butiker och grymma matställen.




Där får ni ett smakprov på husen här, lite New England- stil så där. Jag tycker de är söta :)


<3


Cool arkitektur.


Lite mer av Gloucester.


På söndagkvällen var vi och åt på restaurangen Alchemy, för att fira Linns ankomst. Resataurangen är grym, så är det bara :)



Mums, jag tog en sallad med babyspenat, blå mögelost, rödbetor och selleri tror jag det var- ha! Det finns mer än snabbmat här!;) Linn valde krabbkaka, lokal specialitet med krabbor.


Efterrätt; jag tog Creme caramel, den kommer jag lätt välja fler gånger, Linn valde tiramisu.

Min dator vill inte riktigt samarbeta idag.. Så fler bilder kommer snarast!

Bis dann!

Paket och Boston!!

Igår, tisdag tog jag mig på eftermiddagen en lång härlig promenad, kände att det behövdes. Det var för övrigt jättehärligt väder :) På hemvägen tänkte jag att jag skulle vara snäll och ta in posten åt familjen. Jag såg två tjocka kuvert och blev lite nyfiken. Tittade vem det var till när jag kommit in, det var till mig!! Lycka :D


Paketen med innehåll samt en jättesöt katt! Nu vet ni hur ett av familjens fyra husdjur ser ut med ;)

Paketen öppnas först på fredag. För idag åker jag och min värdfamilj till Boston för några dagars ledighet. Det ska bli jättekul att se staden!! Hotellet vi ska bo på har pool, så jag har packat med bikini.

Au revoir!

Min fina Linn är här!!

Ja, så är det. Hon är här hos mig i Gloucester! Det är jätteskönt/ roligt/ tryggt att hon är det. Lördag till tisdag. Imorgon släpper vi av henne på flygplatsen i Boston.

Igår hade jag och Linn skype- dejt med min fina familj, Maja- sweetie och Jojsi (vi har hållit tummarna för dig!). Jätteskoj var det! Skype är verkligen en grym uppfinning, det känns som att man sitter i rummet bredvid varandra liksom. Vi visade dem min värdfamiljs katter, utsikten över havet och den skinande solen vi hade här igår, så skoj att kunna visa hur jag bor :)

För övrigt så snöar det idag.. Rätt oväntat, okej det sa de på vädret, men jag ville inte tro dem. Jag vill ha vår nu!! Gillar inte alls att köra bil i detta väder, särskilt utan vinterdäck..

Idag är tanken att jag och Linn ska till shoppingcentret. Behöver köpa mig en bikini. Och shopping i övrigt låter inte alltför jobbigt ;)

Igår var vi och käkade på min favvorestaurang här i stan. Det är så himlans mysigt där, känslan där är som att man vore hemma ungefär! Har varit där 2 gånger på 4 veckor, lär bli massa fler gånger!

Apropå 4 veckor.. Idag var det 4 veckor sedan jag landade i staterna!! Det har varit 4 spännande, tuffa, roliga veckor. Jag är så himla glad att jag vågade åka! Man vet ju inte innan hur det kommer att bli alls.. Men det blev bra!


Jag och Linn när vi var på Mallorca sommaren- 09!!

Pusskram!

First week of work

Jisses, vilken vecka! Jag ska inte ljuga, veckan har varit både skittuff och superkul. Någon gång har mitt tålamod nästan brustit (och då ska tilläggas att jag har lååångt tålamod, eller vad det nu heter) och jag nästan har velat skrika. Barnen testar mig, vill se vad jag går för.. Men det har också varit en vecka då jag lärt mig massor! Nu hittar jag till pojkarnas skola, jag hittar till veterinären, har insett att amerikaner kan vara både ganska ärliga men också jättetrevliga! Det är inte varje dag man blir kallad för "honey" på lokala bankkontoret, eller mannen man möter på stranden faktiskt berättar om sin hund, etc.. Jag gillar spontaniteten! Jag har såklart lärt mig massa mer saker, men ni fattar ;)

Jag är så glad att jag kommit till just den här familjen! Jag hade inte velat annorlunda. Jag känner mig som hemma. Såklart jag saknar min familj hemma i Jönköping, men det här är också trivsamt! Jag vänjer mig vid de nya vanorna här i familjen, hittar mina egna.

Imorgon kommer min fina vän Linn hit till Gloucester, kan ni förstå hur underbart det är?! Hon kommer hela vägen från North Carolina för mig. Vilken vän :) Vi har inte setts sen i juli, så det blir så härligt att ses igen. Prata svenska, prata minnen, visa henne runt och bara ha det bra!!

Nästa vecka är det lov för barnen, så det blir lite annorlunda. De kommer att vara hemma mer. På måndag är det President's Day- helgdag. Jag behöver visst inte jobba varken måndag eller tisdag, tur för mig och Linn!!

Å, just ja. I måndags var det Valentines Day här i staterna. Vilket är en ganska big deal här. Barnen tar med sig kort de skrivit till alla i klassen, samt godis tillhörande varje kort. Hem har de med sig en brun påse med massa godis de fått från alla. Ni kan ju tänka er hur måndagen blev efter allt godis.. Hur som helst, på kvällen lagade min värdpappa jättegod mat till oss. Och jag hade köpt cupcakes Valentines Day- inspirerade, samt ett kort som familjen fick. Det var uppskattat! Barnen fick en bunt kort var och pengar. Själv fick jag ett kort med presentkort på Starbucks! Det väntade jag mig definitivt inte :) Åh, och av min alldeles egna familj fick jag ett så fint kort i brevlådan, vilken lycka <3

Take care of you sweethearts!

Tschüs und auf Wiedersehen!

Decorating my room!!

Igår var jag och min hostmum på Marshalls och shoppade loss. Jag hade lite försiktigt sagt att jag kanske behövde en filt. Från Marshalls kom vi med frotté till mitt badrum (ja, jag har eget), badrumsmatta och så här grej att ha schampoo och sånt i i duschen, filt till min fåtälj, kudde, lakan till min säng, typ överkast med matchande kuddar. Det är så sjukt fint att jag lovar er bilder nästa gång jag bäddat med allt fint!

Så idag har jag pysslat med att packa upp grejerna, tvätta dem, dammsuga min våning och steka svenska pannkakor till familjen. Mycket uppskattat! Har även skypat med min familj i Sverige :D Alltid underbart <3

Wii, jag måste berätta om igår kväll. Jag och min mexikanska vän i Hamilton bestämde att vi skulle ses hos henne och se på film på kvällen. Modig som jag var tog jag bilen och var rätt säker på att hennes adress fanns i gps:en.. Gjorde den det? Nej. Jag hade visserligen adressen i huvudet, men jag hade definitivt problem att hitta till hennes hus strax utanför Hamilton. Efter lite småpanik och körande fram och tillbaka fick jag tag på henne på telefon och hennes familjs barnvakt fick förklara vägen för mig. Shit alltså. Men när jag kom dit var jag grymt stolt att jag vågade ge mig ut själv, och på kvällen dessutom! Vi hade en jättemysig kväll med god mat och film :)

Som jag lovade kommer här fler bilder från the big apple! Och fortsättningen på förra inläggets bilder.


Det här är alla au pairer från Tyskland. Tror de var 18 styck eller nåt sånt. Sjöng nåt om alla månader :)


Här var alltså byggnaden där vi hade workshops om kvällarna.


Hihi, jag vet att jag visat denna innan. Den var godare än det ser ut!


Moi.


Det här är under en lektion. Varje land skulle göra något typiskt från deras land. Det här är de australienska tjejerna. Just denna dag var det deras nationaldag, så de var utsmyckade. Särskilt kul var när det snöade, tror det var på tisdagen. Hur som helst, australienskorna hade aldrig sett snö förut så de var hellyckliga när det började snöa ;) Lite kul.


Där långt borta är Atlanten :)


Soluppgång.


Hihi, det här är bland de första husen vi såg på väg från au pair- skolan till New York. Typiskt amerikanska, check ;)




New York!!!


De gula taxibilarna :)


Skyhöga hus..


Crazy..


Känd kyrka, minns inte vad den hette dock.


Bästa affären!! Man kan inte sluta titta på allt :)


Times square, här händer allt ;)


Empire State building skymtar där borta :)


Här är där tvillingtornen stod. Nu bygger de upp nya byggnader. Helt otroligt alltså, har för mig guiden sa att 18 byggnader förstörts där omkring..


Efter guidningen var det färja som gällde.


Lämnar NY..




Here she is!! Staue of Liberty/ Frihetsgudinnan :)


Den här utsikten är från Top of the Rock. Är den inte underbar?!


Empire State building. Pappa, du skulle gilla New York! Finns så mycket att se :)


Vi tjejer som höll ihop i NYC :)


Fredag morgon- hej då.


Jag och Jessica :) Vi ska förhoppningsvis träffas i New York i vår :D

Hoppas bilderna var till er belåtenhet :) Inlägget blev kolossalt långt märkte jag, höhö..

Måste åter igen säga hur glad jag blir av kommentarer, mail och annat från mina kära. Undrar ni över min adress hit så bara fråga.

See ya!

Pusskram

Första arbetsdagen

Igår jobbade jag alltså själv hela dagen. Och det gick bra! Barnen var snälla och lyssnade, vilket ju kändes bra såklart! När jag jobbat på morgonen och hade rast åkte jag till Dunkin Donuts, unnade mig varm choklad och min första amerikanska munk. Måste erkänna att torgets hemma är bättre ;) Tog även en prommis längs Atlantic Road som går längs havet. Tog några kort på det stora blå och njöt av den vackra vyn. Helt otroligt fin.

Jag tänkte jag kör lite New York- bilder! Så slipper vi tjatet ;)


Här sitter jag och 2 svenska au pairer och väntar på flyget i München. Riktig snöyra typ.


Så här fördriver man tiden om man sitter på ett flyg i 9 timmar ;) Film.


Absolut första bilden av New York! Så fort vi kom ut från JFK airport såg jag gula taxibilar, då visste jag att jag kommit rätt ;) Det var superkallt minns jag.


Ja, nu är det ju massa grejer i vårt rum.. Men så ser det alltså ut på rummen på au pair- skolan. Jag fick turen att dela det med en jättesöt tjej från Mexiko, och en fin tjej från Tyskland :)


I Molloy Hall sov alla tjejer, killarna fick bo i en annan byggnad..


På tisdag- kvällen hade vi International Singalong. Alla fick uppträda med en typisk barnsång från just deras land. Det här kan ha varit Colombia. Har för mig de sjöng om spaghetti ;)

Hepp, nu vill inte datorn ladda upp fler bilder. Ni ska få resten imorgon :) För tillfället ligger en liten kisse jämte mig och sover. Det ni! Sussedags.. Klockan är alldeles för mycket. Imorgon tar jag sovmorgon :D

Pusskram

Nu börjar allvaret..

Japp, ni läste rätt. Imorgon fredag, börjar jag jobba ensam, utan Mathilda. Jag har precis släppt av henne och hennes kompis på tågstationen, de ska till NYC över helgen. Lycka :) Så ja, jag är nervös såklart. Jag ska skapa mina egna rutiner, minnas allting (nä inte allt, jag har scheman och snälla värdisar som vet med), och ja, ni fattar. Så håll gärna tummarna för mig, kan vara skönt att veta att man har stöd hemifrån :)

Som tur är har jag ärvt min pappas grymma lokalsinne, så jag hittar rätt bra här i Gloucester nu faktiskt! Och skulle jag inte veta vägen till nåt ställe så har jag fått låna familjens gps på heltid. Japp, skönt!

Vet ni, imorgon har jag varit 2 (?!) veckor här hos min värdfamilj. Har det gått fort, långsamt? Båda! Jag har hunnit med rätt mycket på kort tid tycker jag :) Samtidigt känns det som att jag varit här länge liksom.

Måste ju berätta om mitt Starbucks- möte jag var på i tisdags med.. 20.00 varje tisdag har jag och de andra i min au pair- grupp möte (au pairerna i området här omkring) samt våran LCC, dvs Local Childcare Coordinator, på ett Starbucks en si så där 30 minuters bilkörning härifrån. Vi träffas och umgås, dricker kaffe och kan fråga vår LCC vad helst vi undrar. Hon är verkligen kanonbra! Så det känns bra att kunna vända mig till henne vad jag än undrar eller vill berätta :) Och tjejerna jag träffat hittills verkar jättegoa.

Jag lovar, jag ska slänga upp lite bilder från New York och au pair- skolan. Är trött nu, så det får bli till helgen. Nu, dags för ett avsnitt av härliga, bästa Bygglov :D

Ta hand om er.

Pusskram

Att anpassa sig till det nya

Sverige och USA är inte alls lika. Okej, vissa saker är lika. Men inte alla. Jag ska göra en lista på saker som skiljer länderna åt;

- Let's start med det mest iögonfallande; storleken på bilarna! I USA älskar man stora bilar, jeepar, och vet i sjutton vad alla heter.. Men här har många människor stora bilar. Tror till och med parkeringsrutorna är större här. Som den sanna miljövän jag är gillar jag det inte riktigt. Man behöver det liksom inte! Okej om man har 92 barn (!) men annars, varför? Sedan en till tokig sak, här har man inte 1, kanske 2 bilar.. Jag har sett hushåll med uppåt 4 bilar! Suck alltså.
- Portionerna är huge! Man borde dela på maten när man käkar ute. Exempel; jag och Mathilda (nuvarande au pairen) och en till tjej var och käkade pizza i fredags kväll. Jag lovar, pizzan hade räckt för oss alla 3.. Och hm, det är inte bara maten, det är desserter, kaffe, smoothies, allt. Jag gjorde misstaget att ta en "medium" smoothie förra veckan.. Den gör jag inte om. Jag skulle ha tagit kidz size! Trodde jag skulle avlida (jag slänger helst inte mat jag betalat för/ fått).
- Okej, jag kör den på en gång; maten i allmänhet, matvanorna. Småätandet. Det borde räcka för att ni ska förstå. Chips, kakor, kex, skit. Jag är van vid 5 mål om dagen. Var 3:e timme. Frukost, lunch och middag och små mellanmål mellan varje mål. Det går inte här. Lunchen är lätt och middagen stor liksom, get it? Jisses. Jag tror inte heller det är så vanligt att man äter frukt och sånt här. Det finns massa olika snacks, istället typ.
- Språket; mitt modersmål är svenska. Som jag är stolt över! Jag har alltid gjort mig förstådd på engelska, det gör jag nu också. Absolut. Men det är en utmaning att tala ett annat språk stora delar av dagen. Ibland fattar jag inte, ibland blir det missförstånd.
- Nytt land; här skulle jag kunna sammanfatta allt. Men jag syftar på helhetssynen. Amerikanska människor tänker olikt svenska. Precis som att japaner tänker olikt egyptier. En sak som jag insett är hur konservativa amerikaner kan vara. Lärde mig häromdagen att det är särskilt i New England det kan vara det. Det är olagligt att öppna en ölflaska i en bil, det är en väldigt stor grej att ha sin pojkvän att sova över hos sig.. Fattar ni? Det är annorlunda, vi tänker olika om många saker. En grej som hände mig första gången jag skulle tvätta, min nya klänning krympte! Här torktumlas allt nämligen.
- Här bäddas sängarna utan lakan utanpå täcket. Som hemma. Vad jag sett så har man snarare ett slags täcke, eller 2 och så har man ett lakan, ibland, som bara ligger över. Lite annorlunda.
- What else. Jo, det viktigaste! Mina älskade vänner och familj är inte omkring mig. Mitt rum är inte det jag sover i. Jag sover i en annan familjs hus. Det är andra regler som gäller här. Det är andra saker som är självklara här.

Låter jag bitter? Det är jag inte! Det här visste jag skulle komma innan jag åkte. Jag var förberedd. Jag är förberedd. Jag vet att det kommer att komma jobbiga dagar. Jag vet vad jag kan göra åt det.

Visst bilarna är stora, jag föredrar att köra dem i normalstorlek, men man får acceptera att vi tänker olika! Portionerna är stora, visst, men man kan ju dela! Istället för att bli bitter kan man ju se möjligheterna. Jag testar gärna allt, för att se vad jag tycker. Men sen väljer jag ju själv vad jag vill inkorporera för vanor i vardagen. Att prata ett "nytt" språk är en kul utmaning! I början är jag okej, när jag åker hem kommer jag vara grym. Man får tänka ett steg längre :) Visst kan man tycka saker och ting är knäppt. Men man kan också lära sig nåt av det! Man kan diskutera saken och lära sig olika tankesätt. Vad gör det att man bäddar annorlunda egentligen, en skitsak ju. Och ni får inte tro att jag inte gillar min värdfamilj, för det gör jag!

Ja, det är tufft att lämna alla man tycker om och ge sig ut i det okända. Att inte veta är en utmaning. Men vet ni? Det är spännande också! Jag har redan träffat jättehärliga människor här i Staterna, det lär bli fler. Och det braiga är att jag kommer ju hem igen! Tiden går mycket fort och snart är jag i Sverigeland igen. Med 93 erfarenheter till i ryggsäcken!

Vad jag ville säga var att det är rätt tufft att komma till ett nytt land, ny stad, andra traditioner, osv osv. Men att man kan lära sig något av det!

Apropå annorlunda mat; här är frukosten jag åt en dag på au pair- skolan. Vad tycks om flingorna?!
Apropå mat; det här var min frukost på au pair- skolan! Vad tycks?!

Jag blir lika glad i hjärtat när någon kommenterar det jag skriver. Fortsätt med det! Det är ju för er jag skriver :)

Hörs snart igen!
Pusskram


Hälsning från USA

Hej på er i stugorna! Hur har ni det? Snöar det i Sverige?

För tillfället är det snöstorm här. Jo, det är säkert. I USA tar man allvarligt på det. Skolorna stänger och barnen får vara hemma istället. Tur för mina värdbarn, de har ju 2 au pairer nu!

Ligger för tillfället i sängen med mina mjukisar och nya tofflor/ strumpor och äter Marabou med schweizernöt. Inte dumt alls. Vi har precis ätit god middag, familjen. Jag tänkte jag skulle berätta hur jag har det.

I fredags åkte vi au pairer ut till våra värdfamiljer. Jag åkte med dem som skulle till delstaterna Connecticut och Massachusetts. Resan tog 6 h, med några få raster. Det första som slog mig var hur vackert det är här i New England! Husen är så fina och naturen är underbar. Well, vid vårat busstopp i Newton, strax utanför Boston, hämtade min värdpappa upp mig. Han är kanon. Vi åkte mot Gloucester och handlade mat först. Intressant! Det är så annorlunda, alla förpackningar, priserna är i dollar och sist men inte minst- när man handlat är det en person som packar åt en och ställer ner påsarna i kundvagnen! Är det inte tufft?!

Sedan åkte vi "hem". Jag fick träffa (de förväntansfulla) barnen och värdmamman+ den nuvarande au pairen. Alla är så snälla! Barnen hade gjort välkomstteckningar och visade mig runt. Redan från första dagen fick jag också sova i au pair- sovrummet! Snällt tycker jag. Hur som helst. Efter detta åkte jag och nuvarande au pairen och barnen till pojkarnas karate. Sedan hyrde vi film och köpte glass.

Hemma sedan var det amerikansk middag; hamburgare :D Sedan hade värdpappan bakat en välkomstkaka till mig! Den åt vi tillsammans med glass, yummie. Efter; allihopa hade filmmys. Japp, jag var så trött att jag somnade i soffan, hehe :)

På morgonen nästadag packade jag upp mina grejer ur väskorna och la i lådor, hängde kläder på galgar i garderoben och ställde upp alla mina nallar, teckningar, kort och personliga saker jag tagit med hemifrån, gjorde mig hemmastadd helt enkelt :) På lördagen var det också basketmatch, häng med au pair-vänner au pairen här introducerade mig för, m.m. I söndags mer rundvisning och shopping i "mallet" härmed samma tjejer och några till, dvs shoppingcentret. På kvällen biofilm som faktiskt var i ett annat shoppingcenter. Urläskig film, The black swan, rekommenderas ej! Det känns verkligen toppen att redan ha träffat au pairer i området! Som en trygghet.

Igår var det både första jobbdagen och 1 vecka i USA! Känns bra. Med båda. Tycker det har gått bra. Som sagt så är vi 2 som jobbar nu i början, så vi kan hjälpas åt med allt. Hon är så snäll och har visat mig runt i Gloucester, så en dag hittar jag förhoppningsvis själv här.  Igår fixade vi bankkonto, ärenden på Posten och lite så. På kvällen åt vi alla hemmagjord pizza. Jättemysigt :)

Idag har det jobbats med, dagen startar alltid 6.30 då och fortsätter till 9.30. Sedan rast. Sedan jobb från 13.30 till 18.30 ca. Ikväll har barnen och vi au pairer sett filmen Karate kid, med varsin unge i knät. Kan ni tänka er :) Jag har även delat ut presenterna till barnen som jag köpte hemma i Sverige. Det var uppskattat! Särskilt Ahlgrens bilar kan jag lova! Hihi, jag gjorde en tokig sak när vi åt. Jag skulle krydda maten med en sån där kryddburk man snurrar fram och tillbaka.. Plötsligt var hela innehållet i burken på min tallrik (!). Jag och kryddburkar kommer inte riktigt överens, eller vad säger du Fia?! Haha..

Imorgon blir det troligtvis snow day, vilket innebär att barnen är hemma från skolan. Which means; lång arbetsdag. Men å andra sidan, min lilla sweetie hemma på Brevduuvevägen fyller år, så här ska Skypas också! Som jag längtar <3

Hörs snart!

Pusskram

RSS 2.0